Ο τρόπος, η μέθοδος, η γλώσσα και το ύφος που παγίως χρησιμοποιεί ο Γενικός Ελεγκτής χαϊδεύουν το θυμικό των πολιτών, υπονομεύοντας τους θεσμούς. Η εικόνα που δημιουργεί στον κόσμο είναι ότι συλλήβδην οι κρατικοί αξιωματούχοι και η ΔΥ γενικά είναι διεφθαρμένοι (ή θα ήταν διεφθαρμένοι αν δεν υπήρχε το φόβητρο του ελέγχου από τον Γ. Ελεγκτή), ο οποίος είναι ο μόνος έντιμος και αδέκαστος, που οι «διεφθαρμένοι» επιδιώκουν με κάθε τρόπο και μέσο να διαβάλουν και να απομακρύνουν προκειμένου να έχουν ελεύθερο πεδίο “δράσης”. 

Πιστεύω πως δεν είναι έτσι.

Ο Γ. Ελεγκτής θα ήταν πολύ πιο χρήσιμος αν έκανε τη δουλειά του με περισσότερη ωριμότητα, λιγότερη έπαρση, χωρίς αλαζονεία, υπερβολές και εμμονές – με λίγα λόγια χωρίς «ύβριν».

Εκεί που έχουν φτάσει τα πράγματα νομίζω ότι η παραπομπή του θέματος στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο είναι η ενδεδειγμένη λύση. Ανεξαρτήτως ποιον από τους δύο θα δικαιώσει (και πώς θα αντιδράσουν) ελπίζω ότι με την απόφασή του το Δικαστήριο θα ξεκαθαρίσει τις αρμοδιότητές τους και θα επισημάνει βασικούς κανόνες συνεργασίας και συμπεριφοράς.    

Posted by atzirkotis

Navy Officer (retired) - Hellenic Navy and Navy of Cyprus National Guard

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.